Memur-Sen’in de bileşeni olduğu Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) öncülüğünde 81 ilde gerçekleştirilen ve birçok sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği yürüyüşlerin Ankara bölümüne Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’da katıldı.
Melike Hatun Camisi önünden başlayan ve gazeteciler, hukukçular, akademisyenler, sağlık çalışanları, sanatçılar, futbol takımları taraftarları, engelliler, çocuklu ve bebekli anneler ile çeşitli meslek gruplarının yer aldığı yürüyüş, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda tamamlandı. Yürüyüşte alanı dolduran binlerce katılımcı Katil İsrail'in Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden soykırımı ve Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek amacıyla sloganlar attı.
İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasını kırmayı hedefleyen Küresel Sumud Filosu'ndaki aktivistlerin çektikleri videolar alanlarda izletildi.