KAHVECİ: 2021 yılında acil olarak 60 bin atama bekliyoruz

Türk Sağlık-Sen Ataması yapılmayan genç sağlık çalışanlarının atama isteklerini bir kez dile getirmek için Ulus’ta gerçekleştirdikleri basın açıklamasına Genel Başkan Önder Kahveci, Genel Başkan Yardımcıları ve Ankara Şubeleri katılarak destek verdi.
17 Haziran 2021 15:07

Sağlık Profesyonelleri Platformu Başkanı Ali Aras Altuntaş ve dernek başkanları birer konuşma yaptığı Ankara Ulus’ta gerçekleştirilen  açıklamada  atanamayan genç sağlık çalışanları, Genel Başkan Kahveciye  kendilerine verdiği destekten dolayı bir teşekkür plaketi takdim ettiler.

Basın açıklamasında söz alan Genel Başkan Önder Kahveci gençliğin meselelerini çözmek gerektiğini belirterek “Bugün bakıyoruz gençliğin ne yazık ki ümidi kırılmış. Emeği ve ekmeği için işsizken mücadele etmek zorunda kalmış.  Ataması yapılmayanlar diye tanımlanan milyonu aşan bir gençliğimiz var. Türkiye’nin sağlık personeline ihtiyacı var. OECD ve Avrupa Birliği ortalamalarının çok gerisindeyiz. Okullarımızda var. Her yıl binlerce sağlık çalışanı mezun oluyor. Fakat iş atamaya, yeni istihdama gelince çok ağırdan alınıyor.” dedi.

Gençlerin feryadının dindirilmesi gerektiğini kaydeden Genel Başkan Önder Kahveci “ Biz ümidimiz olan gençlerimizin bu feryatlarının dinmesini istiyoruz.  2021 yılında acil olarak 60 bin atama bekliyoruz. Planlı bir istihdam politikası uygulanmasını, İş sahibi olmadan emek ve ekmek mücadelesinin içinde kendilerini bulan gençlerimiz bu girdaptan çıkarılmasını, Genç meslektaşlarımızın kamu hizmetine kazandırılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Türk Sağlık-Sen olarak ataması yapılmayan gençlerimizin her zaman ve şartta yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz” diyen Genel Başkan Önder kahveci sözlerini şöyle tamamladı: Her platformda sizin taleplerinizi gündeme getirmeye devam edeceğiz. Ataması yapılmayan sıfatını sizlerin üstünden kaldırmak için var gücümüzle yanınızda olacağız. Unutmayın ki, Kazanmak herkesin harcı değildir; kazanmak ben kazanacağım diyerek yola çıkan ve asla geri dönmeyenlerin işidir. Sizde bu mücadelenizden bir an olsun geri durmayın, biz yanınızdayız. Mutlaka kazanacak, hak ettiğiniz görevlere atanacaksınız.