Son Eklenen Haberler

Gayrimüslim vatandaşlara dini bayram tatili

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yargı reformu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan , "Türkiye'de yaşayan gayrimüslim ya da farklı din ve inançta olan vatandaşlarımızın kendileri için kutsal sayılan ve ayinlerinin, bayramlarının olduğu günlerde resmi tatil getiriyoruz" dedi.
28 Ocak 2021 08:30

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yargı reformuyla ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye'de yaşayan gayrimüslim ya da farklı din ve inançta olan vatandaşlarımızın kendileri için kutsal sayılan ve ayinlerinin, bayramlarının olduğu günlerde resmi tatil getiriyoruz" dedi.

Özkan dün AK Parti MYK'ye sunulan "yargı reform paketi"ne ilişkin yaptığı açıklamada, yeni paket için 18 yıllık AKP iktidarları döneminde yapılan reformların "ince işçiliği" nitelemesini yaptı. Özkan "toplumun tüm kesimlerine nüfuz edeceğini" savunduğu paketin "başta Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Anayasamızda yer alan temel hak ve özgürlüklerin işlerlik kazandırılmasını hedeflediğini" söyledi.

Paketin "ifade, örgütlenme ve din özgürlüklerinin korunması" konularında "ciddi düzenlemeler" içerdiğini öne süren Özkan, "Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da bile olmayan Türkiye'de yaşayan gayrimüslim ya da farklı din ve inançta olan vatandaşlarımızın kendileri için kutsal sayılan ve ayinlerinin, bayramlarının olduğu günlerde resmi tatil getiriyoruz. Kişi hak ve özgürlüklerinin genişlediği hususlar da yine bu pakette yer almaktadır" diye konuştu.

AK Parti'nin 2007 yılındaki reform paketlerini genişleteceklerini söyleyen Özkan, "Özel hayat güvence altına alınacak. Mülkiyet hakkına daha etkin koruma sağlayacağız. Arabuluculuk düzenlemesi genişleyecek. Toplumsal refahın artırılması, güçlendirilmesi, kırılgan kesimlerin korunması yine bu reformda yer alacak. Kadın, yaşlı, engelli, çocuk bunların özellikle pozitif ayırımcılıklarla korunmasına yönelik engelleri kaldıracağız. Bu konuda yerel yönetimlere bazı sorumluluklar verilecek. İnsan hakları konusunda üst düzey toplumsal farkındalık oluşturacağız. Medya kuruluşlarının farkındalığını da ortaya koyacağız bu reform paketi ile" dedi.

SPUTNİKE NEWS